Systeem-opstellingen met honden

Blijft de relatie met (één van) je kinderen moeizaam en lukt het maar niet om dit te doorbreken? Of lijk je altijd op de verkeerde partners te vallen? Vind je het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? Heb je een moeizame situatie op je werk die maar blijft herhalen? Je kunt met deze en vele andere vragen bij ons terecht.

Wanneer je een levensvraag hebt, kun je een opstelling laten doen om inzichten te krijgen of verheldering te ontvangen. Loop je steeds weer tegen dezelfde soort problemen aan, dan kan het heel helpend zijn om hier een opstelling over te laten doen

Vaak ligt de oorsprong van moeilijk te doorbreken gedag, van patronen of terugkerende, moeizame situaties verder in het verleden. Een systeemopstelling maakt zichtbaar wat er aan een vraag ten grondslag ligt. Dit kan bijvoorbeeld zijn een traumatische gebeurtenis in je eigen leven, een niet verwerkte gebeurtenis binnen de familie geschiedenis, een collectief ‘familiegeheim’ wat nooit is uitgesproken of een worsteling met innerlijke delen.

Wanneer er duidelijkheid komt over de werkelijke oorzaak, nodigen we het systeem uit om een beweging naar heling te maken. De opstelling werkt doorgaans nog lange tijd door. Veranderingen in het dagelijks leven komen soms korte tijd en soms ook langere tijd na de opstelling.

We werken samen met één of meerdere honden binnen een opstelling. De honden hebben een vrije positie en bewegen zich door de opstelling heen. De opsteller werkt volledig afgestemd op intuïtie en maakt van daaruit interventies waar nodig. Intuïtie wordt gevoed door sensitiviteit, de informatie van de representanten en de opgedane kennis en ervaring. Honden leven heel dicht bij hun gevoel en volledig in het nu. Daarom brengen ze een waardevolle bijdrage met zich mee binnen een opstelling. Een bijdrage leveren aan een opstelling is niet belastend voor de hond, omdat de hond enkel zijn impulsen hoeft te volgen en dat is werkmateriaal voor de opstelling.

"Ik heb Gerja ervaren als iemand met veel ervaring en innerlijke wijsheid. Haar blik op het proces bij mens en dier was heel scherp en tegelijkertijd warm en liefdevol. Hierdoor was het mogelijk vanuit vertrouwen stappen te nemen en grenzen te verkennen. Zowel op persoonlijk als ook op professioneel vlak. Gerja is puur, eerlijk, betrokken met de nodige professionele afstand."

Praktische info

  • Workshop dagen van systeemopstellingen organiseren we enkele keren per jaar. Als de data bekend zijn, vermelden we ze hier en op Facebook.

  • Locatie en tijden in overleg

Benieuwd naar hoe de honden jou helpen bij je thema?