Spiegelend wijs

Opleiding tot coach, therapeut, begeleider met honden

Spiegelend Wijs is een opleiding die volledig individueel wordt gegeven en daardoor op maat wordt afgestemd. Je wordt individueel begeleid vanuit het punt waar je staat, naar het punt waar je naartoe wilt. Hierdoor hebben we geen vast programma en kan je de opleiding volledig op je eigen ritme inplannen, rekening houdend met jouw hond en financiële situatie.

Als coach weten wat je doet, en vooral het hebben ervaren hoe sterk het coachend werken met honden werkt staat bij ons bovenaan. Daarom starten we altijd met enkele leersessies met onze honden, waarin je gaat ervaren wat coaching met honden kan bieden. Nadien ga je zelf aan de slag met jouw eigen hond(en). Een leersessie duurt 2,5 tot 3 uur. Hoeveel leersessies je nodig gaat hebben ligt aan jouw ervaring, en aan hoe snel jij je het vak eigen maakt.

Wanneer je werkplek binnen een straal van 80 kilometer bij ons vandaan is, is het mogelijk dat je een gedeelte van de opleiding binnen je eigen werkplek volgt. Jouw docent komt dan bij jou ter plaatse om je te coachen en je te begeleiden bij het inzetten van jouw hond.

We starten graag met een (gratis en vrijblijvende) telefonische kennismaking om goed helder in beeld te krijgen wie jij bent, wat jouw wensen zijn en wat je achtergrond is. Van daaruit kunnen we je direct vertellen wat we voor je kunnen betekenen op opleidingsgebied. Op deze manier spreken we elkaar al en kun je ook voelen of het klikt.

"Ik heb Gerja ervaren als een integer en deskundig opleider tijdens het individuele leertraject dat ik bij haar gevolgd heb met mijn zwarte Labrador Nova. Ze is helder in haar communicatie, observeert nauwgezet en geeft duidelijke feedback. Bovendien gaf ze me het vertrouwen om haar tips toe te passen . Hierdoor voel ik me nu goed in staat om Nova zelfstandig in te zetten in mijn praktijk."

Praktische info

  • Leersessie van 2,5 tot 3 uur
    180 euro

  • Locatie: bij KernReflect in Bree (België) of, indien gewenst en vanuit ons mogelijk, elders in België of Nederland (binnen een straal van 80 km vanaf Bree, tegen vergoeding van reiskosten).

  • Datum en tijd in overleg

Gratis en vrijblijvend kennis maken?

"Wat ik terugkijkend op de opleiding erg waardeer is, hoe zorgvuldig Gerja is omgegaan met het 'van binnenuit' leren van het vak. Niets is zo belangrijk dan jezelf te kennen op het moment dat jij zelf als coach aan de slag gaat. Je hoeft nog niet 'af' te zijn, maar je moet op z'n minst heel bewust zijn van je eigen grenzen en thema's."

"Persoonlijk en professioneel ben ik enorm gegroeid in de tijd van de opleiding en ook daarna. Er is een proces op gang gebracht dat sindsdien niet meer gestopt is. Iets waarvoor ik nog altijd dankbaar ben en met een warm hart na terug kijk."