Train de trainer: Hond als Spiegel

Ben jij hondenprofessional?

Weet je veel van honden, hondentaal, hondenwelzijn en het trainen van honden?

Heb je er ooit over nagedacht dat een hond ons als mens altijd een spiegel voorhoudt?
Spiegelend werken met honden vraagt een andere manier van kijken.  Het kan de geleider heel veel leren over zichzelf, zijn kwaliteiten, zijn valkuilen en zijn overlevingsmechanismen

 In deze opleiding leer je een spiegelende manier van kijken naar hond en geleider en naar jezelf en je eigen hond. 

Je leert de hondenspiegel te zien en bespreekbaar te maken. Geen enkele interpretatie, wel open vragen en het bespreekbaar leren maken van kwaliteiten, werkpunten en issues.

En alle leerprocessen en inzichten starten steeds bij jezelf. 

Vanuit een veilige groep, begeleid door een ervaren spiegeltrainer/spiegelcoach mag je vanuit een hernieuwde blik naar jezelf kijken. Waar liggen jouw kwaliteiten? Je valkuilen?

Wat raakt jou in persoonlijke stukken of waar ligt jouw unieke talent en kracht?

Het is een persoonlijk en professioneel groeitraject , waarin je ‘anders’  leert kijken naar jezelf en naar de geleider en hond waar je mee werkt.

teambuilding-spiegelenmethonden-sp-crop

Wanneer je werkt als hondenprofessional, ben je voortdurend in contact met mensen én met honden. Je ziet de interactie en de dynamiek tussen geleider en hond, en je beweegt jezelf in die dynamiek als professional.

Soms kan de dynamiek tussen geleider en hond mede oorzaak zijn van bepaalde problemen. Soms kan die dynamiek problemen of issues in stand houden.

Hoe zou het zijn als jij naast je professie als bijvoorbeeld hondentrainer, hondenfysiotherapeut, honden osteopaat, of hondenuitlaatservice de verdieping kunt maken samen met de geleider en de hond.

Hoe zou het zijn als je de spiegelende dynamiek tussen geleider en hond mede kunt inbrengen in de training of het gesprek met de geleider?

 

Spiegelen met honden KernReflect

Na het volgen van deze opleiding:

 • Ben je in staat tot gerichte zelfreflectie en de spiegel te zien die jouw eigen hond(en) je voorhoudt(en).
 • Heb je jezelf op een hele andere manier leren kennen en begrijpen.
 • Kun je als professional kijken naar een geleider met hond en daar samen met de geleider de spiegel uit halen die de hond de geleider mogelijk voorhoudt.
 • Kun je je baseren op de 5 elementen wanneer je kijkt naar geleider en hond.
 • Kun je in gesprekken met de hondengeleider bespreekbaar maken in welke spiegel de geleider mag kijken.
 • Heb je fijne  gespreksvaardigheden geleerd.
 • Heb je zicht op bewuste en onbewuste communicatie
 • Ben je je meer bewust van het effect van jouw verbale en van jouw non-verbale communicatie op anderen.
 • Ken je jouw overlevingsmechanismen en jouw coping strategieën op stress.
 • Heb je een belangrijke stap gemaakt in begrip van de werking van ons zenuwstelsel en het effect daarvan op jouw welzijn en het effect in contact met de ander.
 • Heb je je persoonlijk  en professioneel mogen ontwikkelen en ontplooien.
"Ik heb Gerja ervaren als een integer en deskundig opleider tijdens het individuele leertraject dat ik bij haar gevolgd heb met mijn zwarte Labrador Nova. Ze is helder in haar communicatie, observeert nauwgezet en geeft duidelijke feedback. Bovendien gaf ze me het vertrouwen om haar tips toe te passen . Hierdoor voel ik me nu goed in staat om Nova zelfstandig in te zetten in mijn praktijk."

Praktische info

6 praktijkdagen van 10.00 – 16.00 uur

Een online leeromgeving waar je de lesstof kunt nalezen, vragen kunt stellen en huiswerkopdrachten ontvangt. 

Opleidingsdata 2023:

Za 9 sept, za 30 sept, za 14 okt, za 4 nov, za 2 dec en za 16 dec.  

Waar:
Locatie Zen4alldogs Academie BeNe Schoten (België) 

Prijs: 1299 euro (ex. btw)

Heb je deelgenomen aan de workshop ‘Hond als spiegel ‘op 12 november 2022, op 19 maart of 1 juli 2023 dan krijg je de prijs van deze workshop (79 euro) in mindering op je totaal bedrag.
Er geldt een vroegboekkorting van 5 % op het totaalbedrag bij een boeking vóór  1 augustus 2023

Gratis en vrijblijvend kennis maken?

"Wat ik terugkijkend op de opleiding erg waardeer is, hoe zorgvuldig Gerja is omgegaan met het 'van binnenuit' leren van het vak. Niets is zo belangrijk dan jezelf te kennen op het moment dat jij zelf als coach aan de slag gaat. Je hoeft nog niet 'af' te zijn, maar je moet op z'n minst heel bewust zijn van je eigen grenzen en thema's."

"Persoonlijk en professioneel ben ik enorm gegroeid in de tijd van de opleiding en ook daarna. Er is een proces op gang gebracht dat sindsdien niet meer gestopt is. Iets waarvoor ik nog altijd dankbaar ben en met een warm hart na terug kijk."